לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפילה עם מכנסים קצרים

שאלה:

שלום הרב

תפילה:
בתפילת שחרית התפללתי 18 באותו זמן עם החזן אבל לא באותו קצב, מה שגורם לחוסר ריכוז.
האם יש לחשוש שעניתי לחזן?
וגם הרגשתי כאילו אמרתי ברכה פעמים (אולי בגלל שהחזן אמר אותה והייתי מרוכז בו ואחרי כמה שניות גם אני אמרתי את אותו ברכה).

מכנסים קצרים:
מותר ללבוש מכנסים קצרים ב…
תפילה?
לימוד גמרא?
ספורט?
קריאת שמע שעל המיטה?
שינה?

תשובה:

שלום וברכה

אין לחשוש שענית, אבל אם זה המצב אל תאמר עם החזן זה רק מבלבל אותך וכך לא ניתן לכוון בתפילה.

בתפילת שמונה עשרה אסור להיות עם מכנסים קצרים, יש ללבוש בגד מכובד כמו שעומדים לפני בני אדם מכובדים, בשאר תפילות וברכות מעיקר הדין אין איסור, אבל לכתחילה כמובן ככל שתהיה מכובד יותר ייטב.

מקורות:

ראה שו"ע סי' צא, ובמשנה ברורה בסוף סי' עד.