לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שאלות שונות

שאלה:

שלום וברכה
מספר שאלות
1.בבית הכנסת בו אני מתפלל בנו ציליה והניחו מלכודות זבובים. הן מפיצות סירחון כידוע לכן הצעתי להם להעביר אותן.
האם זה נכון מה שעשיתי ולאיזה מרחק להזיז אותן?
2.מהי הדרך הנכונה והישרה ביותר גם מהבחינה הבריאותית לעלות לקריאה בתורה בעת הזו?
3.היום בבית הכנסת גם בשחרית וגם במנחה קרא אותו החזן "עשה פרי" במלרע במקום במלעיל.
כשקרא כך שוב במנחה תיקנתי אותו ולא שמע לי.
אחרי התפילה גם איזה אברך העיר לי למה אני מחזיר את הש"ץ בשביל נסוג אחור…
אמרתי לו שחשבתי שזה משנה משמעות.
בדרך כלל אני תמיד מתקן על קריאה כי לא תמיד ודאי לי מתי יש שינוי במשמעות.
מה באמת כדאי ונכון לעשות?
4.פעם הערתי לאיזה אברך ששימש כשץ שהוא מאריך בברכו והציבור עונה על ברכו לפני שהוא סיים אז הוא אמר לי שהוא נוהג לקצר רק בדברים שעליהם כתוב בגמרא וכו…
מיד חשבתי שהוא לא צודק בגלל שמה ההבדל?
וגם איך הוא פוסק בכלל ישירות מהגמרא?
שאלתי מהו הדין ומה המקור לדבריו?

תשובה:

שלום וברכה

ריח רע יש להרחיק מהמתפללים ארבע אמות ממקום שכלה הריח.

יש להנהיג בבית הכנסת עטיית מסכות חובה גם לבעל קורא ולעולה, לשמור על מרחק אפשרי בשעת העלייה לתורה ולא להמתין שם אחר גמר העלייה, ולאחר מכן יש לחטא ידים.

זה לא שינוי משמעות ובאופן כללי יש להמנע מלהרבות בהערות, זה לא תפקידך ורק כאשר אתה בטוח שזה נצרך תעיר בעדינות.

אינני יודע מה כוונת אותו אברך.

יום נעים וחורף מוצלח.