עריכת מטלות אקדמיות

שאלה:

אשתי קיבלה הצעת עבודה בחברה שעוזרת לסטודנטים לעשות עבודות אקדמאיות.
העבודה היא בתכלס מ0 ל100. זאת אומרת שהיא מקבלת את דרישות המרצה של הסטודנט. והיא עושה בשבילו את העבודה עד לרמה סופית. האם הדבר מותר?
נ.ב בתקנון כתוב שהסטודנט לא ישתמש בעבודה איך שהיא בדיוק. אבל כנראה שכולם כן ישתמשו בעבודה המוגמרת.
נ.ב 2 האם מותר לעשות בכגון זה אך רק סיוע והכוונה ולא ממש את כל העבודה?

תשובה:

שלום וברכה,

ראוי שאשתך תערוך את התבנית של העבודה, ותיתן לסטודנט להשלים השלמות קטנות בעבודה. או שאשתך תערוך את העבודה ותאמר לסטודנט שיערוך שינויים ותיקונים כדי שיהיה לו חלק בה.

בהצלחה.

נימוקים:

אם יש סעיף שמתנה שהסטודנט לא יביא עבודה מוגמרת, ודאי שמותר לתת תבנית של העבודה והסטודנט ישלים את העבודה. גם אם העורכת מביאה עבודה מוגמרת, אם היא מבקשת מהסטודנט שלא יגיש עבודה מוגמרת אין איסור מצד העורכת.