לקחת את הכסף שקיבלתי מהביטוח לצרכים אחרים

שאלה:

שלום רב לכבוד הרב
נגרם לי נזק בדירה ,באופן טבעי מחמת שימוש יומי.
הגשתי תביעה לפי שמאות קבלן עם תמונות (בלי לנפח כמובן)כפי שבקש הביטוח
אחרי מספר ימים קבלתי הודעה שהנזק כולו מכוסה על ידי הביטוח והכסף יכנס לחשבון תוך 30 יום
הבעייה אחרי שראיתי את הסכום שהסכימו לתת החלטתי לתקן באופן עצמי דבר שמוזיל את התביעה ב80% (לא תיקון מיקצועי אבל משתלם מול הכסף שיכנס לכיסי מהביטוח)
האם זה מותר

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקחת את הכסף לעצמך ולוותר על התיקון. וכן אתה יכול לתקן בעצמך ולקחת את הכסף לעצמך.

בהצלחה.

מקורות:

הביטוח מתחייב לשלם עבור הנזק, ולכן הוא חייב כסף, ואתה יכול להחליט מה לעשות עם הכסף – לתקן או לא לתקן. יתר על כן שבחיוב תשלומי נזקים אין חובה על הניזק לתקן א הנזק או לרכוש חפץ חילופי, אלא יכול להשתמש בכסף לדברים אחרים.