התרת נדרים – נדר שנעשה בכתב

שאלה:

שלום אני הלכתי להתפלל יום אחד בכותל וניגשה אלי אישה שאני לא מכירה אמרה לי אם אני רוצה לחתום ולקבל על עצמי לא לגעת בכל מכשיר אינטרנט ופאלפונים ומחשב
באותו זמן הייתי בזמח תפילה והתקרבות
לא חשבתי הרבה וחתמתי
שאלה אם זה נדר ?
אם כן אני יכולה לבקש ממכם שתתירו לי את הנדר?

תשובה:

שלום רב

באופן זה יש חשש של נדר.

על נדר בכתיבה החמירו אחרונים שהוא נחשב כמו דיבור ממש, ולכן אם הקבלה לא היתה “בלי נדר” יש לערוך התרת נדרים. ראה שו”ת חתם סופר יו”ד רכז ושו”ת נודע ביהודה קמא יו”ד סו.

אנחנו לא עוסקים בהתרת נדרים, תפני לרב בית הכנסת המקומי או אברך נחמד מקומי שיסייע לך, והעיקר, בלי קשר להתחייבות זו, לא לגעת באינטרנט שאינו מסונן כהלכה…