שחרית בזמן מאוד דחוק

שאלה:

שלום וברכה
אדם שיש לו בבוקר רק 10-15 דקות לתפילת שחרית, זמנו דחוק מאוד משום שממהר לעבודה… זה קורה לפעמים.

מהו סדר תפילת שחרית שיסדר בזמן הדחוק הזה? מה הכי חשוב להכניס בדקות אלו עם תפילין כמובן.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אסור שזה יקרה, ועדיף לאחר לעבודה גם אם זה יגרור איזו נזיפה… צריך לדעת שנולדנו כדי לעבוד את ה', בתפילה בלימוד בקיום מצוות, חייבים לסדר את היום באופן כזה שהעיקר יהיה המרכז אצלנו והעבודה שענינה רק לספק לנו אמצעי קיום כדי שנוכל להתפלל… היא תהיה רק אמצעי קיום…

לעצם הענין, מה שאין לדלג: ברכות השחר, ברוך שאמר אשרי ישתבח [ראה סי' נב סדר הדילוגים], קריאת שמע וברכותיה ושמונה עשרה.

שיתקבלו התפילות.