לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קניית בגד לצורך המועד

שאלה:

שבוע טוב הרב,
1.מופיע בתורה הפסוק "ועשית הישר והטוב", אז למה בגמרא זה משמע כתקנות חכמים?
2.בחול המועד, גדול שלא נשאר לו בגדים נקיים, האם עדיף שיכבס או יקנה?

תשובה:

שלום וברכה

1. הרעיון הכללי כתוב בתורה, אבל גדריו ואופן קיומו קבעו חכמים, זה לא נחשב דין תורה.

2. ודאי עדיף לקנות, שהרי הקנייה לצורך המועד מותרת.

חורף בריא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא אמרתי שזה רעיון ולא דין… חלילה, רק אמרתי שגדרו של אותו דין אינו מפורש בתורה ונמסר הדבר לחכמים, כמו כן הוא אינו זהה אצל כל אדם כדברי הגמרא הידועים שכל אדם לפי מעלתו נתבע לפעול לפנים משורת הדין בהתאם למעלתו הרוחנית.