קירוב רחוקים או לימוד עצמאי?

שאלה:

שלום. אני לומד בכולל אברכים שתי סדרים ביום. ואני מסופק מה עדיף לעשות בסדר שלישי, האם לעשות תכנית לימוד ש"ס של מפעל הש"ס וארכוש בקיאות בכל הש"ס תוך עשר שנים, או שעדיף ללכת לקרב רחוקים ולחזקם על ידי לימוד תורה. אשמח לתשובה מפורטת.

תשובה:

שלום וברכה

זו שאלה מאוד קשה… ככל שמדובר אובייקטיבי, מה יותר חשוב, יותר חשוב שתשב ותלמד, ותלך פעם אחת בשבוע בלבד לקרב במסגרת לב לאחים כמו הרבה אברכים, אבל האמת, שהרבה אברכים זקוקים לפעילות, לקשר עם אנשים לתרומה שהם נותנים להם ועוד, והצורך הזה בנפש שמתמלא על ידי הפעילות בערב מסייע להם למוד במשך היום, לכן כדאי שתנתח את הנושא הזה עם אדם שמכיר אותך ויודע לאבחן איתך ביחד מה טוב לך, וכך תזכה לעשות את הטוב עבורך.

בהצלחה רבה מאוד, אשריך שיש לך שאיפות יקרות כל כך!