נוסח וידוי על חטא מסוים במשך השנה

שאלה:

כאשר אני באה לעשות תשובה על חטאים במשך השנה, עליי לומר נוסח וידוי מסוים? או שמספיק לומר חטאתי נניח בעוון לשון הרע… וכן, עד כמה צריך לפרט את החטא והאם צריך להכות על הלב?
ובאופן כללי מה ההבדל בין תשובת כל השנה לתשובת יום כיפור? האם החטא לא התכפר לחלוטין?
תודה רבה ממש!

תשובה:

שלום וברכה

מספיק להתודות ספציפית על החטא המדובר, ביום כיפור יש נוסח כי אנחנו מתודים כללית על כל עוונתינו… בודאי התשובה מועילה בכל ת ובכל זמן, אלא שקל יותר להתקרב לה' בימים היקרים האלו של עשרת ימי תשובה, אבל תמיד ידו של ה' פתוחה לשבים אליו באמת, לכפר כל עוונותיהם, ואין לך חביב ואהוב אצל בורא עולם יותר מבעלי תשובה.

ערב מבורך.