לשון הרע כשהמספר והשומע נכחו במעשה

שאלה:

שניים או שלשה אנשים שנכחו במציאות מסוימת, או שמעו את פלוני מדבר, או ראו את אלמוני עושה מעשה כלשהו, האם חל על האנשים איסור לדבר בינם לבין עצמם על המציאות בהם נכחו/ על מה שפלוני דיבר/ על מעשה שאלמוני עשה?

תשובה:

שלום וברכה,

גם במקרה הזה אסור לספר לשון הרע.

חורף בריא

מקורות:

ספר חפץ חיים כלל ה' באר מים חיים ס"ק י"א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם אותו האדם עושה בדווקא בכדי להכעיס אחרי שקיבל על כך אין ספור התראות ולכולם כבר ידוע מעשה זה שהוא עושה? והדיבור הוא בכדי להגיע להחלטה איך לנהוג בעניין זה?