חוקות הגויים – סירוק השיער כלפי מעלה

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
רציתי לדעת, יש לי בשיער חצי צמיחה הפוכה-חצי צמיחה רגילה, האם מותר לי לסרק את כל השערות כלפי מעלה? אם לא, השיער מאוד מבולגן, כי הצמיחה ההפוכה מאוד חזקה ואי אפשר לסרק אותה לצד אחר.

ואגב, האם מישהו שמסרק את השערות כלפי מעלה עובר כל רגע ורגע בלאו של חוקות הגויים? הרי היום זה נפוץ מאוד בקרב בחורי הישיבות, ואם כן מה הגדר של חוקות הגויים?

יישר כח!

תשובה:

אתה יכול לסרק אם כך זה גדל לך… אבל שלא יהיה ארוך, מכובד.. חוקות הגויים זה לעשות דבר שמתפרש כחוקותיהם ונראה שנעשה כדי להתדמות להם ולהנהגותיהם. לא לשכוח לפני הנחת תפילין להחזיר את השיער למצבו הטבעי, כדברי הערוך השלחן בסי' כז שבאופן זה השיער אינו חציצה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,

    הרב כתב :

    "לא לשכוח לפני הנחת תפילין להחזיר את השיער למצבו הטבעי, כדברי הערוך השלחן בסי' כז שבאופן זה השיער אינו חציצה."

    אם לא הקפדתי על כך, האם זה מעכב וצריך להניח שוב ?

  2. מן הראוי להעיר לגבי בחורי ישיבות העושים כפי שהוזכר כאן, אף אם אין בכך איסור דאורייתא ואף לא איסור דרבנן, כואב מאד שיש בחורים שמנסים להתדמות לכל מיני…
    יש דברים שגם אצל גויים שמרגישים את עצמם מכובדים, לא תמצא. מה בוער לבחור ישיבה לעשות כדברים הללו?
    כנראה זה נובע מהבעיה הידועה שקיימת היום שחסר להם בהרגשה של "אשרינו מה טוב חלקנו"