זכויות יוצרים בסרטים חרדיים

שאלה:

שלום כבוד הרב
ברצוני לשאול לגבי הסרטים של היוצרות החרדיות.
א.לאחרונה הן מפרסמות שכל צפיה שלא בתשלום נחשבת גזל מבחינתן. האם יש ליחס לדבר חשיבות? בפרט שהסרטים מופצים בכל מקום ומועלים אף לרשת. מה גם שאת חלק מהסרטים ראיתי בתשלום.
ב. בחג האחרון קניתי סרט בתשלום מלא (ויקר מאוד ביחס למוצר) ובתחילתו המפיקה הודיעה שיש איסור הורדה וזה נחשב גזל למי שמוריד. האם יש מקום לטענתה? או שמותר להוריד כמובן לשימוש אישי ופרטי.
בברכה
ותודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה,

אין חובת תשלומים על צפייה בסרטים שהועתקו שלא ברשות. מעיקר הדין וכן לפי החוק מותר להעתיק ולפצות בסרטים, [בשונה מתוכנות], אולם מאחר והתפרסם מכתב מאת הרבנים לאסור לצפות בסרטים, לכן יש לנהוג כהוראת הרבנים. אולם מי שכבר עבר וצפה אין עליו חובת תשלומים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בחג האחרון קניתי סרט בתשלום מלא (ויקר מאוד ביחס למוצר) ובתחילתו המפיקה הודיעה שיש איסור הורדה וזה נחשב גזל למי שמוריד. האם יש מקום לטענתה? או שמותר להוריד כמובן לשימוש אישי ופרטי

  2. כפי שעניתי בשאלה שמאחר והחוק לא אוסר העתקה בסרטים [הבאתי קישור לחוק] לכן לפי הלכה אין איסור להעתיק לצורך אישי. אולם יש מכתב של רבנים [שדעתם להקל בהעתקת סרטים] שאוסר לכן אני לא רוצה להתיר.