דילוג בתפילה כדי להספיק תפילה בציבור

שאלה:

כמה שאני מתחיל את התפילה בזמן לא מספיק את העמידה וגם ספק את החזרה. מה לעשות לדלג חלק מהתפילה? קשה לי לקום יותר מוקדם ולהתפלל לפניהם. אני מתפלל בנץ.

תשובה:

שלום וברכה

הטוב ביותר הוא כן להתחיל לפניהם… אם אי אפשר, ואין לך מנין שמתפלל בקצב קצת יותר הגיוני… יש את דיני הדילוגים המפורטים בשו"ע ומשנה ברורה בסי' נ"ב. כמובן דילוגים רק בחלקים מסויימים בפסוקי דזמרה, שאר חלקי התפילה אין בהם דילוג בשום מצב.

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אם אני בוחר באופציה שהרב הציע להתחיל לפניהם. זה אומר שאני מתחיל ברוך שאמר לפניהם ואז אני יענה רק חלק מהאמנים עפ"י ההלכה זה עדיף? או עדיף לדלג לפי סדר הדילוגים שכתוב בהלכה?