יום טוב שחל בשבת ושכח לכלול ניום טוב בקידוש

שאלה:

שלום וברכה..
עשה קידוש שבת ולא הזכיר יום טוב ונזכר בסוף הסעודה האם צריך לחזור ולקדש?
ואם חוזר האם יכלול ויאמר מקדש השבת וישראל והזמנים או רק מקדש ישראל והזמנים

תשובה:

חייב לחזור ולקדש ולכלול גם שבת בסיום [ובדיעבד שלא חזר וכלל של שבת בקידוש השני, נחלקו הדעות אם יצא ידי חובתו, דעת בעל האגרות משה והגרש"ז אויערבך שיצא ידי חובתו, ואילו בשו"ת מנחת יצחק ח"י סי' מ כתב שלא יצא וצריך לקדש בשלישית].

מקורות:

ראה שגיאות מי יבין סי' נ הערה כב המקורות בזה.