לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שימוש בסוכה בשמחת תורה – לפוסלה קודם

שאלה:

אם מסיבה כלשהי רוצים להשתמש בסוכה בשמחת תורה, לסעודת שבת/החג למשל.
האם זה אפשרי? ובאם צריך לפסול את הסוכה האם יש דרך לפסול את הסוכה בצורה שתאפשר עדיין שימוש בסכך (כי בלי סכך גם יש בעיה של פרטיות, וביום יש גם בעיה של שמש)

תשובה:

שלום וברכה

בפוסקים הובא לפסול בה ארבע טפחים, זה לא יבטל את השימוש בכל הסוכה רק באחד הצדדים, וזה לא יפריע לכם.

מקורות:

לדעת הביכורי יעקב סי' תרלב צריך שהסוכה תהא פסולה ממש, אמנם מדברי הריטב"א סוכה מח,א נראה שאף שאינה נפסלת די בהיכר חשוב כמו שמוריד מהסכך ארבע על ארבע טפחים כדי שלא יהיה חשש שנראה כבל תוסיף, וכך נראה גם דעת המשנה ברורה בשער הציון שם ס"ק ב.