פספוס תפילה בחול המועד

שאלה:

שלום וברכה. אני יהודי דתי. בלילה לא הצלחתי להרדם וכשנרדמתי היה מאוד מאוחר. התעוררתי אחרי שקיע (זה היה אתמול). פספסתי שחרית הלל ומוסף בחול המועד סוכות. מה אלי לעשות? אף פעם בחיים לא קרא לי כך. תודה מראש!

תשובה:

סיפור עצוב מאוד… אם זה אחרי שקיעה גם מנחה הפסדת אבל אני מניח שלפחות עשית תפילת תשלומין בערבית. להבא אם יכול לקרות כזה דבר, ולא רק כזה דבר! אלא אם חלילה אפשר להפסיד זמן קריאת שמע ותפילה שזה אי שם באמצע הבוקר, חייבים שמישהו יהיה אחראי להעיר אותך, או שעון מעורר או לא לישון בכלל, אבל לא לוותר על זמן קריאת שמע ותפילה כפי שיש בלוח שנה. להפסיד זמן קריאת שמע זה כמו לא לתקוע בשופר בראש השנה או לא לאכול מצה בליל הסדר…

חג שמח.

מקורות:

נאמר בגמ' במסכת ברכות דף כו עמוד א': מעות לא יוכל לתקון וחסרון לא יוכל להמנות מעות לא יוכל לתקון זה שבטל ק"ש של ערבית וק"ש של שחרית או תפלה של ערבית או תפלה של שחרית וחסרון לא יוכל להמנות זה שנמנו חביריו לדבר מצוה ולא נמנה עמהם. הסיבה לכך שההרי את היום הזה שעבר הוא כבר לא יוכל להשלים שוב, ואת מצוות קריאת שמע של אותו היום כבר אי  אפשר לקיים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אכן עצוב לשמוע, לענ"ד מעבר ללקחים להבא כגון שומר שיודא להעירך כמו שכבוד הרבנים כתבו לך, הייתי מציע לעשות תשובה ולבקש מהשם שיסיע לך שתהיה זו הפעם האחרונה שזה קורה לך, וכמו כן אל תשכח להודות להשם על החסד העצום שעשה עמך בזה שלא קרה הדבר בימות בחול ואז היית גם מפסיד הנחת תפילין רח"ל. מכך ניצלת ועליך להיות אסיר תודה