שכר דירה בין אחים בדירת הירושה

שאלה:

האם אח שממשיך להתגורר בדירת ירושה אחרי מות ההורים צריך לשלם לאחיו את חלקם היחסי בשכר הדירה? אם כן האם ראוי לקבוע מחיר נמוך ממחיר השוק מטעם חסד / שלום בית?

תשובה:

ברור שככל שהנכס משותף אתם לא חייבים להניח לו לגור שם חינם, תסכמו מה שתסכמו אבל שהכל יהיה רק ברוח טובה ומתוך הבנה לפי מצבו הכלכלי והנפשי והאפשריות שלכם, ותמיד טוב במקרים עדינים לערב אדם מכובד מבחוץ שינהל את הדברים ואם רוצים שיצא מהדירה, לגרום לו להתייעץ על כך עם הרב שלו, שהוא יורה לו לצאת, ושזה כביכול לא יבוא מכם וכו', תנהגו באופן שהאחווה תשמר, זה יקר יותר מכל!

חג שמח ובשורות טובות.