סנדק – איך מתכוננים?

שאלה:

בס"ד
שלום הרב!
בעז"ה אהיה הסנדק של בני.
רציתי לדעת כיצד אני אמור להתכונן? ומה עלי לעשות? האם צריך לצום אם כן ממתי? ועוד דברים ..

תשובה:

שלום וברכה

מזל טוב ורוב נחת! בהחלט שמחה מיוחדת!

אין כל צורך לצום, רק תתכונן היטב מבחינת דרכי התשובה, לנסות להתחזק במשהו ולהתעלות ביום זה, ראוי לטבול במקוה קודם אם זה אפשרי מבחינת הקורונה ולכל הפחות לעשות תשעה קבין במקלחת, להתפלל שחרית בהתעוררות, ולשמוח במצוה גדולה שנזדמנה לידך להיות כעין מזבח להקטרת קטורת, לא דבר שכל אדם זוכה לו.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד

    שתי שאלות נוספות
    1) האם פריעה בקורונה נעשית על ידי ציפורניים?
    2) הברית תהיה בצהריים האם יש עניין שאני בתור סנדק אשים טלית ותפילין או רק טלית?