זמן סעודת הושענא רבא

שאלה:

האם מקפידים לאכול סעודה בהושענא רבא לפמי חצות היום

תשובה:

המנהג הוא שעושים סעודה בהושענא רבה כעין סעודת יום טוב, כמובא במנורת המאור נר שלישי כלל ד, וכן כתב בס' נוהג כצאן יוסף שמרבים בסעודה ביום זה להראות שסמוכים ובטוחים שיצאו זכאים בדין. אמנם יש להקדים לכתחילה לפני חצות, ולפחות לפני שעה תשיעית (3:20 היום) כיון שזה ערב חג שלא עושים בו סעודה גדולה כדי שיאכלו לתיאבון בלילה, וראה ערוך השלחן סי' רמט סעי' ז שתמה על מנהג המאחרים סעודה זו ומרבים בה מאוד שהוא כנגד שדין זה. וראה עוד מגן אברהם ריש סי' תרסח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בכל יום מימי חול המועד יש לאכול בשרי משום מצות שמחה, וכל שכן בהושענא רבה שנהגו לעשות בה כעין סעודת יום טוב.