איך פוסלים סוכה אם רוצים לשהות בה לאחר החג

שאלה:

איך פוסלים סוכה אם אנו רוצים לשהות בה אחרי צאת חג הסוכות? ולמה דווקא כך?

תשובה:

שלום וברכה,

לא מספיק רק לפסול את הסוכה, אלא צריך שיהיה "פסול שניכר". טעם הדבר הוא כדי שלא יהיה נראה שהאדם רוצה לשמור יום נוסף של סוכות ובכך יעבור על לאו של "לא תוסיף".

הדוגמא של "פסול ניכר" שמובא בהלכה היא להוריד מהסכך פס ברוחב ארבעה טפחים (32 ס"מ) ולהשאירו ריק בלי סכך, ועל ידי זה הסוכה תתחלק לשנים ותהיה פסולה עם פסול שניכר מאוד.

דרך אגב, רק צריך לפסול את הסוכה אם רוצים לשהות בה למחרת חג הסוכות (שמחת תורה) כיון שיום זה סמוך לחג, אבל מותר להשהות בסוכה בשאר הימים בלי לפסול את הסוכה.

מקורות:

שו"ע או"ח סימן תרס"ו סעיף א'