תרומה לעלון

שאלה:

אם אני מוציא עלון, ומישהו בא אליי אחרי שיצא העלון של אותו שבוע ואמר לי כך סכום כסף. אני תורם לעלון.
א. האם זה חייב להיות עבור עלונים הבאים, או אפשר פשוט שזה יהיה עבור הקודמים (הנפ"ק שאם את הבאים גם מישהו אחר יתרום לי או הוא בעצמו ולא אני, כי אם זה אני אז לא כ"כ משנה).
ב. האם מצידי ששילמתי בלי לדעת שיש תורם התחייבתי בזה ולכן את הכסף החדש אני חייב קדימה להשתמש.

תשובה:

שלום וברכה

מכאן ולהבא תעשה הכל באופן כזה שאתה נותן משלך רק על הצד שלא תמצא תורם, וברגע שתמצא תיקח חזרה את הכסף.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הבנתי תודה.
    שאלה חדשה: (מציאות שאני לא עושה תנאי או משהו כזה), מישהו בא ונותן לי כסף עבור עלונים, הרי ודאי שלא חייב להשתמש דוקא בשטרות הללו, וני מוציא כרגיל אז איך מתבטא שהוא תרם? צריך להגיד שאלו העלונים זה מכספו כביכול, או לא?