להזמין משטרה כשבא פורץ הביתה

שאלה:

האם מותר לשמור על ציוד וצאן בחווה עם טלפון בשבת למקרה שיהיה פריצה ושנוכל להזעיק עזרה אבל אין פקוח נפש אלה רק ממון

תשובה:

שלום וברכה

אם יש חשש שהשודד יתקוף בני אדם ויש םפיקוח נפש מותר להזמין משטרה, אם כל החשש הוא רק הפסד ממון, אפילו כל ממונו – אסור להזמין משטרה בשבת! אמנם לא תמיד ברור מה יהיה עם הפורץ, וככל שמדובר בבן מיעוטים יש חשש גדול יותר שגם יפגע בבן אדם, וראה מה שדן בזה בשו"ת ישכיל עבדי ח"ה סי' לו.

מקורות:

שו"ע סי' שכט סי' ו-ז.