יעוץ ללימודי דיינות

שאלה:

ברצוני להירשם לקורס ללימודי דיינות לקראת בחינה וקבלת תעודה בס"ד מהרבנות הראשית. ברצוני לשאול, אני אברך ליטאי בן 28, יש לי ידע בסיסי בש"ס [גם מלימוד דף יומי כבר כעשר שנים], עדיין האם זה לא יומרה מידי גדולה מצידי ללמוד חו"מ ואה"ע תוך כ 4 וחצי שנים עם מבחנים בסוף כל שנה? המדובר בקורס הנותן עזרה רבה בכל המובנים, בלימוד וסיכום וכלי עזר עם רבנים ודיינים המוסרים את השיעורים ויש להם שיטה מיוחדת להצליח במבחנים, מ"מ עדיין אני חושש לעצמי אם כדאי לי [כי זה עולה כסף…] אשמח לשמוע דעת הרב.

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר אותך כדי לדעת, באופן כללי לימוד דיינות בארבע וחצי שנים הוא מהיר מידי ושטחי מידי, ואישית אני לא מאמין בלימוד כזה כאשר המטרה היא לדעת מה שלומדים ולא רק "לעבור מבחנים"… אם ללמוד אז רציני, לפחות עשר שנים.

בהצלחה רבה וחג שמח.