הדסים בסוף החג

שאלה:

חלק מהעלים בהדסים יבשים, גם למעלה.
חלק מהעלים נשרו.
הרוב נראה בסדר. מה כשרותם?

תשובה:

אם בראש ההדס יבש זה יכול להיות פסול, לא ראיתי ואינני יודע, בכל מקרה כדאי היא המצוה לטרוח עליה, תנסה לקנות הדסים כשרים ומהודרים או שתיטול לולב אחר.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אין בזה איסור, הרעיון הוא שכאשר יש קורא אתה לא יודע בבירור שאכן הוא אינו פתוח רק סומך על החזקה ובני אשכנז נהגו להעדיף לראות בעצמם. כמו כן יש בזה למנהג אשכנז חסרון הידור בנענועים שהעלים לא מתכסכסים.