האם קידושין תופסים באיסור לבועל?

שאלה:

האם גבר ואישה שנאפו והתגרשו והבועל אסור על הנבעלת ובכל זאת מקדש אותה האם הקידושין תופסים והאם אם הם מחליטים להפרד הם צריכים גט? תודה רבה

תשובה:

מועדים לשמחה,

אכן היה אסור להם להינשא. יתרה מזו האיסור שלהם להיות ביחד לאחר הגירושין מהראשון חמור יותר כאשר הם נשואים. כלומר, איסור לבועל לאחר קידושין חמור יותר.

לשאלתך, קידושין תופסים משום שאין זה נחשב לאיסור ערוה או איסור כרת. אלא לאו או עשה. ולכן ברור שאם הם נישאו הם צריכים להתגרש בגט, ועד אז היא נחשב לאשת איש לכל דבר.