בניית סוכה על קרקע מופקרת

שאלה:

בביתו של אבי שיחי' ישנה בכניסה חצר פרטית שהיא גבוהה. ובשני צידיה ישנם רחבות שמשותפות לדיירי הבניין ובעקבות הקורונה התחילו להתפלל ברחבות וביקשו כדי שיצטרפו האנשים שנמצאים בשני צידי החצר להצטרף לעניין אחד שהוא יפקיר את החצר וכך הוא עשה
השאלה : האם לדוגמא עכשיו בחג הסוכות הוא היה צריך לבקש רשות מהרבים כדי לבנות את הסוכה ואם האם בגלל שאם הוא היה יודע שכך יהיה אפשר לבטל את ההפקר למפרע

תשובה:

הוא לא צריך לבקש רשות מדיירי הבנין בכדי לבנות את הסוכה, לכאורה לא ברור שאכן דיירי הבנין זכו באותה הקרקע ובאיזה צורה הם זכו בה, ואפי' אם נאמר שכן מותר כיון שגם בחצר המשותפת של הבנין מותר לבנות סוכה עד כמה שזה לא מפריע למעבר או לסוכה אחרת, שהרי החצר מיועדת לסוכות השכנים וזה השימוש הראוי והנורמלי שכל האנשים משתמשים בחצרותיהם. ובכלל אין נושא של איפה שמים את הסוכה מותר לשים את הסוכה בכל מקום בודאי שאסור שזה יהיה גזל אבל עצם הקרקע שעליה שמים את הסוכה לא צריך שתהיה קרקע ששייכת לבעל הסוכה, כמו כן אני מניח שאיש לא זכה במקום והוא עדיין הפקר. לעצם הענין לא הייתי מייעץ לו להפקיר את השטח, זה רכושו הפרטי, ויכול מישהו לזכות בזה וזה יגרום לו עגמת נפש גדולה מאוד, אני גם לא בטוח שזה עוזר לגבי המנין ובכל מקרה הייתי מציע לסדר זאת אחרת ולא לתרום מרכושו באופן שיכול לגרום לו נזק ניכר.

חג שמח.