סוכה שכל דפנותיה לבוד

שאלה:

האם אפשר לבנות סוכה שהדפנות שלה הן רק מלבוד, בלי בד?

תשובה:

במגן אברהם ריש סי’ תרל ופרי מגדים שם ושו”ת הרא”ם סי’ ב נקטו, שכאשר דפנות הסוכה עשויות על ידי לבוד, חייבים לעשות ארבע דפנות דוקא ולא פחות [ולכן מה שמצוי בסוכות כאלו שהלבוד הוא רק על שתים וחצי או שלוש דפנות, אינו טוב לשיטתם], ובמשנה ברורה שם הביא רק את השיטה הזו.

כמו כן, רבים החמירו כלל לא להשתמש בלבוד לשיעור הכשר הסוכה עצמה, ראה בית מאיר ביכורי יעקב ובגדי ישע שם! לכן די לנו להקל כשהיא מוקפת מארבע רוחותיה. אמנם ודאי שמעיקר הדין יש להקל בזה בשעת הדחק בעיקר לספרדים, שכן היא דעת הבית יוסף שם על פי גדולי הראשונים. בסוכה לנצח מבד שקשור מכל צדדין שמעיקר הדין כשהוא מתוח כלל לא צריך את הלבוד וזה נעשה רק כדי להבטיח שהיא כשרה, יש לסמוך להקל שאין צריך מארבע רוחותיה.