קריאת התורה בחול המועד

שאלה:

בס"ד
מועדים לשמחה !
1.לפי מה שמצוין אצלי במחזור לחג הסוכות , אין קריאת תורה בחול המועד. רק ליום טוב ראשון של סוכות , שבת חוה"מ ושמיני עצרת. אך אין קריאת התורה בימי חול המועד . האם אכן לא קוראים בתורה בחול המועד סוכות ?
2. אישה שמתפללת ביחידות בבית , חייבת לקרוא קריאת תורה בשבת ויום טוב ? או שזה לא חלק שהוא חובה בתפילה ואפשר לוותר ?

תשובה:

בודאי שיש קריאת התורה, בכל יום אנחנו קוראים את קרבנות אותו היום [יש שבעים פרים בחג כנגד שבעים אומות, וזה בסדר יורד כמובא אגב בתפילת מוסף].

המתפלל ביחידות אינו קורא בתורה אבל ראוי ונכון לומר מתוך חומש את הקריאה, ומכל מקום אשה לא צריכה לעשות זאת, די לה בתפילה עצמה.

חג שמח.