צביעת שיער לפני כניסה לאבלות

שאלה:

אביה נפטר בחול המועד והיא נכנסת לאבלות במוצאי החג האם מותר לה לצבוע שיער לפני כניסה לחג .(מתביישת להראות כך בשבעה)

תשובה:

צביעת שיער דינה ככל איפור, ואם זה ניכר ויש לה גנאי בכך יש להקל, בחג נוהג רק דברים שבצינעה.

הקבלה הטובה ביותר שהיא יכולה לקבל על עצמה לעילוי נשמת אביה, מה שודאי יועיל מאוד לנשמתו, שתקבל על עצמה כיסוי ראש! זה גם ייתר את הצורך לצבוע.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.