לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מקום דוחק בסוכה אם נחשב למצטער

שאלה:

הרבה מן האחרונים כתבו שמקום דחק אינו פטור מן הסוכה, שאי"ז נחשב למצטער. [תרומת הדשן, רמ"א סי' תרמ ס"ד, אליה רבה אות י, נהר שלום אות ב, דרך החיים אות ו, שו"ע הגר"ז ס"ז, בן איש חי פרשת האזינו, וכן נראה דעת המשנה ברורה ס"ק כ"ו ועוד]
ותמוה עד למאוד, דאין לך צער גדול מזה, שישן שם כל הלילה ? ובאמת שכן דעת החכם צבי סימן צד' ועוד מהאי טעמא, אבל רוב ככל האחרונים לא ס"ל הכי, וצריך עיון מה סברתם ?

תשובה:

התכתבנו בענין זה במייל הפרטי, סברת התרומת הדשן היא שיש להבדיל בין צער לבין הנהגה של עראי, וכיון שאנשים רגילים להצטופף ולהתכופף כשישנים עראי, הרי שכך היא הנהגה של "סוכה דירת עראי", מצטער הוא כל מה שחורג מגדר העראיות שקבעה תורה לסוכה.