חשקים של אישה בהריון וכתם לידה

שאלה:

שלום.
האם זה נכון שאישה בהריון בחשק למאכל כלשהו ומגרדת ניהיה לילד כתם לידה באותו מקום?
שמעתי שיש לזה מקור ביהדות

תשובה:

שטויות והבלים. ביהדות רק כתוב שאשה שמתחשק לה משהו עד כדי בולמוס שזה חולי של ממש ויש חשש פיקוח נפש [מאוד נדיר ולא משעתי שזה אכן קרה, וגם בגמרא זה מדבר על אשה שצמה ביום כיפור והיא ברעב גדול] זה יכול להזיק לבריאותה, אבל לא מעבר לכך.

חג שמח ומותר להתגבר לא כל מה שמתחשק צריך… כלל בחיים תמיד…

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. מועדים לשמחה!
    מצאתי בספר הברית מאמר י"ז בעמוד 321 וז"ל:
    "והנה הנשים המעוברות הם נעשים מאוד מוחשיות בטבע הגוף והנפש ומתחזק אצלם כוח הדמיון והתאווה עד שלפעמים מתעוררות לתאווה זרה כמו לאכול הסיד והנתר וכדומה ואין למנוע מהם דבר מפני שאם ימנע מהם יכולים על ידי כוח דמיונם החזק בזמן ההוא לצייר תמונת אותו דבר בגוף הולד ולהרשם בו כתמים או בליטה שהוא שווה לתואר הדבר שנתאווה לה ובפרט יהיה הרושם על הולד באותו מקום בגופו במקום שהניחה האם את ידה באותו הזמן בגופה"