חלום על נפטר

שאלה:

שלום כבוד הרב,
חלמתי לפנות בוקר על סבתא שלי
שכאילו אני והמשפחה יצאנו לחופשה ואני שכנעתי את אבא שלי לקחת את סבתא שלי גם איתנו כדי שתנוח .
היא הייתה נראית שמחה והכל ,
הגענו למקום ראינו שהמלון בצוק גבוה ושצריך לעלות והיה לי פחד מסוים איך נעלה את סבתא שלי אבל בסוף אחזתי לה ביד והיא עלתה איתי כשהיא אוחזת בידי והרגשתי את זה ,
כשהגענו למעלה הושבתי אותה על הכיסא וראיתי שהיא סוג של מתעלפת ואומרת לי שהיא לא אכלה כל היום ,
אז לקחתי ענבים לבנים והתחלתי להאכיל אותה אחד אחד ואז היא התייצבה והזדקפה ואמרה לי שהכל בסדר והמשיכה לדבר שם עם אנשים.

מה החלום אמור לסמל לי?

תשובה:

זה חלום מצויין! התפקיד שלנו ביחס לאבותינו ואמותינו והנפטרים בכלל, הוא לעשות מעשים טובים לעילוי נשמתם, הצאצאים נאמר עליהם "ברא כרעא דאבוה" כלומר הבן הוא הרגל של אביו להוליכו ולהעלותו במעלות הטובות הרוחניות, רק אנחנו יכולים לסייע להם, הם כבר לא יכולים לעשות עבור עצמם שום דבר! ולכן כל חיזוק שלנו באיזו מצוה, כל תפילה חיזוק באמונה, זיכוי הרבים או צדקה, מועילה לנשמתם מאוד מאוד, כמו ענבים קרים על נפש מתעלפת. נעשה הרבה ונזכה אותם!

חג שמח.