התרת נדר

שאלה:

קצת הסתבכתי בפועל וקשה לי להמשיך במנהג טוב שקיבלתי על עצמי שלוש פעמים להוציא שבת לפי שיטת החזון איש. האם ניתן לעשות דרככם התרה נדר ממוקד כזה עם פתח וחרטה?

תשובה:

אנחנו לא עוסקים בהתרת נדרים, ואגב יש לך טעות בענין זה, כיון שהזמן הכתוב בלוחות ליציאת שבת הוא כמעט צאת הכוכבים של החזון איש, כך שאין בכך כל בעיה… אחרי ערבית אתה כבר אחרי הזמן…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הנקודה שאני כבר מבולבל מרוב דעות מתי זה צאת הכוכבים לפי החזון איש:
    הרבה מורי הוראה אומרים דברים שונים: 35 דקות , 40 דקות, 45 דקות, 50 דקות, ואפילו שעה ויותר בגלל האדמימות בשמיים.

    אז אולי עדיף לעשות התרת נדר בשביל למנוע חששות וספקות ולהרגיע את הנפש?

  2. הכוונה כמובן לכמה דקות זה מהשקיעה הרגילה הרשומה בלוחות (לפי שיטת הגאונים)- אם החזון איש פסק להתבונן במציאות מתי יש ממש חושך מובהק- אז אולי באמת זה משתנה כל הזמן? קיץ או חורף מקום גבוה או מקום נמוך ולכן יש ריבוי דעות?

    ניתן לומר שיש דעה אחידה וברורה שפוסקת כמה מקסימום- ממש מקסימום זמן זה יכול להיות אחרי השקיעה הרגילה (שיטת הגאונים) בארץ ישראל?