התערבות ילדים במריבות הורים

שאלה:

מה עושים אם אחד ההורים מדבר עם אחד הילדים על המריבות שבין ההורים, וזה מפריע והוא לא רוצה לשמוע את זה

תשובה:

הדבר הכי גרוע במריבות בין הורים הוא ההתערבות של הילידם, ולא רק בגלל החיוב המוחלט של כיבוד אב ואם, שמונע לשמוע רע על הצד השני, אלא גם בגלל שהילדים תמיד מעורבים רגשית ותמיד ההתערבות שלהם גורמת לבעיות קשות יותר ואינה מועילה אלא מזיקה מאוד לכל הנושא המשפחתי, ולכן יש לומר לאותו הורה שלאחר התייעצות ומחשבה זה רק מזיק ואתה מבקש לא להיות מעורב כל זה, יש להבהיר לו, שאין הכוונה להמנע מלסייע חלילה או חוסר רצון לעזור, אלא להיפך, בעצת רב זה רק מזיק, כל עזרה אחרת תעשה בשמחה אבל לא זה.

חג שמח ובשורות טובות.