כשרות בגלידה

שאלה:

שלום וברכה,
נשאלתי ע"י חבר מה הבעיה לקנות גלידה בגלידרייה שאין לה תעודת כשרות…"זו רק גלידה, חומרי הגלם בטח כשרים" )מדובר על רשת שיש לה גם סניפים כשרים) אשמח לתשובה מפורטת..

תודה רבה חג שמח

תשובה:

זו פשוט טעות גדולה מאוד… הנושא של הכשרות היום הוא מאוד מאוד מורכב, אם המאכלים פעם היו מאוד פשוטים, והיה ניתן לקנות לחם בחנות של גוי, כי הוא רק קמח מים, וכדומה, היום כל מוצר מתועש מורכב מעשרות רכיבים הבאים מכל העולם!! יש רכיבים שנראים תמימים ויש בהם חששות של יין נסך [גם בגלידה], גבינת גוי, ג'לטין חזיר [כן גם בגלידה או מסטיק!], אנזימים מן החי, ועוד ועוד, כשרות היום זה מבצע לוגיסטי שמצריך המון ידע ומשאבים, ואין להקל בזה כלל. אין לאכול בלי כשרות מהודרת שום מוצר מתועש, זה המינימום הנדרש מאיתנו בעניני כשרות. אתה רואה מוצר תמים ולא מבין כמה מדינות נתנו בו את מוצריהם…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני נמנע מכשרות שאינה מהודרת, אסביר דבר חשוב, יש הבדל עקרוני בין כשרות מהודרת לכשרות רגילה, מלבד נושא המומחיות והחומרות השונות: כשרות רגילה מחפשת את המינימום שניתן לומר שהמוצר כשר, כדי להפחית עלויות, כשרות מהודרת מחפשת את המקסימום הקפדה וכשרות שניתן לדרוש ביצור המוני, וכיון שיש כך כך הרבה בעיות ומכשולות וכו', בעיני המינימום זה לדרוש מקסימום…