שינה בסוכה – כשיש פועלים ערבים בסביבה

שאלה:

מועדים לשמחה לרב המשיב
בסמוך לחצר ביתי יש פועלים ערבים(מה שנקרא מהשטחים) שהשכן(הלא מתחשב) נותן להם לישון שם(שמעתי שהתלוננו על זה אבל המשטרה לא עשתה דבר כיון שיש להם אישור) לצערי הרב לא ישנתי בסוכה כבר יומיים כי אני מרגיש בזה חשש(יש לנו קיר משותף ובקלות רבה מגיעים לתוך החצר)

תשובה:

ככל שלא ידעת מזה בערב החג או לא חשבת שתהיה בעיה וכרגע אתה חושש מהם, יש להקל שדינך כמצטער הפטור מן הסוכה כמו בפחד גנבים.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות סוכה סימן תרמ

סעיף ד

מצטער פטור מן הסוכה, הוא ולא משמשיו (אבל בלילה ראשונה אפי' מצטער חייב לאכול שם כזית) (כל בו); איזהו מצטער, זה שאינו יכול לישן בסוכה מפני הרוח, או מפני הזבובים והפרעושים וכיוצא בהם, או מפני הריח; ודוקא שבא לו הצער במקרה, אחר שעשה שם הסוכה, אבל אין לו לעשות סוכתו לכתחלה במקום הריח או הרוח ולומר: מצטער אני. הגה: ואם עשאה מתחלה במקום שמצטער באכילה או בשתייה או בשינה, או שא"א לו לעשות אחד מהם בסוכה מחמת דמתיירא מלסטים או גנבים כשהוא בסוכה, אינו יוצא באותה סוכה כלל, אפי' בדברים שלא מצטער בהם, דלא הויא כעין דירה שיוכל לעשות שם כל צרכיו (מרדכי פרק הישן).