ערסל ביצה בסוכה

שאלה:

יש לי בסוכה ערסל ביצה דהי' חצי כדור שבו יושבים בתוכו גובהו יותר ב10 ט' והוא עשוי מקליעה של חוט פלסטיק עבה כמעשה רשת שכל חור בגודל של 3-4 על 3-4 ס"מ לפחות האם מותר לכתחילה לשבת בתוך ערסל זה בסוכה?

תשובה:

לכאורה דינה ככילה שיש בגגה טפח שהיושב תחתיה בסוכה לא יצא ידי חובתו.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' תרכז ס"ק ה-ו.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. השאלה האם מכיון שמצרפים טפח בתוך ג' לגג להחשב בגג זה משום שכאן אומרים לבוד לחומרא וממילא גם החורים שיש באמצע אינם נחשבים משום לבוד, וא"כ אף אם חמתה מרובה דינה כדין כילה ואסור לישון בתוכה?