עובד בשמש שרוצה לנוח כמה דקות

שאלה:

שלום כבוד הרב .
כמה שאלות בבקשה .

1. אני עובד בעבודה פיזית על גגות שהיא כל היום בשמש .
עכשיו זה מאוד קשה לעמוד על הרגליים כל היום ועוד בשמש , ולכן יש פעמים שאני עושה הפסקות בצל של 5-10 דקות.
האם זה נחשב גזל שכביכול אני נח ומקבל על זה כסף ?

חשוב לציין שיש הפסקה של 45 דקות , אבל להיות בשמש חשופה 40-50 דקות ברצף ועוד לעבוד עבודה פיזית קשה זה בלתי אפשרי לא לקחת הפסקות כאלה .

2. היה קטע שחיכנו לנהג שיבוא לקחת אותנו , האחראי התקשר אליו והנהג אמר שהוא עוד 20 דקות מגיע .

לאחר השיחה נפלט לי מהפה אמירה ״ שאם הוא אומר 20 דקות הוא יגיע עוד 40 ״

האם זה נחשב לשון הרע שאמרתי כביכול שהוא משקר ?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

1. על העובד לעבוד בצורה שנהוג כדרך כל הארץ, ולכן עובד שעובד תחת שמש קופחת יכול להיכנס לצל לכמה דקות בודדות כדי לנוח ולהתחזק בהמשך עבודתו. ומסתבר שבעבודה מפרכת של 45 דקות מותר לנוח מנוחה קצרה עד 5 דקות. ואדרבה הוא טובת המעביד שהעובד יעבוד בצורה טובה יותר בהמשך. מסתבר שהפסקה של 10 דקות הינה הפסקה ארוכה מדאי ואסורה.

2. הדיבור שהנהג יגיע עוד 40 דקות יש בזה לשון הרע, ופעמים איסור של הוצאת שם רע. ולכן יש להימנע מדיבורים כאלו.

בהצלחה.