נקיבת אוזניים בחול המועד

שאלה:

מועדים לשמחה!
האם מותר לנקב אוזניים לבת קטנה בחול המועד כדי לשים לה עגילים? תודה

תשובה:

ראיתי למי שהביא בזה מדברי המור וקציעה שלא התירו ליפות קטנה אלא במלאכות דרבנן, וכאן זו מלאכה דאורייתא של בונה ומתקן. כמו כן הרי זה נעשה בשכר, ומסתבר שאותה נוקבת אין לה היתר לעבוד במועד, ואין לתמוך בה גם במלאכטות שמותרות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא. בשלחן ערוך סי' תקמג סעי' א נקט בפשיטות שכל מה שאסור לאדם לעשות גם על ידי גוי אסור. גזירה אטו שבת שאסרו בה אמירה לנכרי. ובריטב"א מו"ק יג ב מבואר שאפילו דברים שנאסרו רק משום טירחה אסור לעשותם על ידי גוי. אמנם יש אופנים שהקלו, כמו שכתב המגן אברהם שם ס"ק א שבמקום מצוה התירו כיון שיש מתירים בזה גם בשבת. כמו כן יש בזה כמה הקלות בגדרי דין דבר האבד. וכן יש בזה כמה גדרים לענין עשייה בקבלנות, שאם זה דבר תלוש הנעשה בבית הגוי בקבלנות מותר. בתנאי שלא אמר לו לעשות זאת במועד דוקא. תפרט את הנושא שלך ונשתדל לדייק יותר על עצם הענין.