לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הזכרת שם ה' בתפילות אישיות

שאלה:

שלום
האם מותר להשתמש בשם אדנות כדי לבקש דברים ולא רק בשביל ברכות או תפילה אלא לבקש שלום בית בשם אדנות

תשובה:

מותר להזכיר מעיקר הדין שם ה' גם בתפילה פרטית של אדם, ראה שו"ע הרב סי' רטו סעי' ג, וע"ע מגן אברהם סי' קפח ס"ק יא ופמ"ג שם, אבל לא לומר זאת בנוסח של ברכה, ראה ט"ז סי' קלא וע"ע הליכות שלמה פרק כב סעי' ט. אמנם מנהג העולם להמנע מהזכרת שם בתפילות פרטיות שלא תיקנו גדולי הדורות, ראה חסד לאלפים סי' רטו ס"ק ט.