האם מים על היד חציצה בנטילת ידים

שאלה:

האם מים זה חציצה בנטילת ידיים, אם זה כן אז האם חייב להקפיד שהיד לא תהיה רטובה אפילו טיפה שהיא טופח על מנת להטפיח, ואם מים לא חציצה אז האם אפשר ליטול ידיים רטובות לגמרי?, ואם אפשר מקור.
תודה רבה וחג שמח

תשובה:

מעיקר הדין, מים שעל הידים מטמאים רק אם הם מי נטילה [וכגון שנגע בידיו הרטובות של אדם שנטל ידיו, או שעל ידית הכלי היו מי נטילה של הקודם שנטל], אבל מים שבאו מרחיצה בעלמא או מגשם וכדומה, לא צריך לנגב אותן לפני הנטילה. ראה ביאור הלכה בסי' קסב ד"ה הנוטל. אולם רבים נהגו להחמיר בזה שיהיו יבשות לגמרי כמובא בסידור הרב לבעל התניא, שו"ת ארץ צבי ח"א סי' לה, תהילה לדוד סי' קסב ועוד, כדי לחשוש לדעת הסוברים שכיון שעתה רצונו ליטול ידיו, מטמאים אותו מים אלו אף שלא באו על ידי נטילה. וכן פסק החזון איש סי' כד ס"ק כ.