גדר כיבוס בחול המועד

שאלה:

מצינו שלושה זמנים שאסור לכבס.
א' בשבת ויו"ט.
ב' בשבוע שחל בו [או מר"ח אב].
ג' בחול המועד
רציתי לדעת מה ההבדל בניהם.
ברור שיש הבדל, אבל מה גדר החילוק.
ואם יש הבדל ונפק"מ להלכה בין כיבוס בתשעה באב לחול המועד.

תשובה:

עד שאתה שואל מה ההבדל נשאל מה הקשר… האיסור לכבס בתשעת הימים הוא מדיני האבלות, כדי שלא להסיח דעת ממנה, וכחלק מניהוגי האבל, בשבת וחול המועד זה איסור עשיית מלאכה, בשבת כל מלאכה אסורה, ביום טוב רק לצורך אוכל נפש מותר, ובחול המועד כל צרכי החג מותרים במעשה הדיוט וכו'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כפי הבנתי כוונת השואל היה איזה חילוקי דינים יש (כגון בגד אחד, בגדי ילדים וכו') ולא מה ההבדל במקור האיסור [בשבת ויו"ט ודאי הכל אסור, השאלה היא רק על שבוע שחל בו או מר"ח אב, וחוה"מ]).