בגדים שנמצאו בדירה שכורה

שאלה:

אני גר בדירה שהיא להשכרה וכל כמה זמן מתחלפים השוכרים נשארה שם שקית עם 3 גלביות ואף אחד לא יודע למי זה שייך ואין אפשרות לדעת את שמות כל השוכרים כי המשכירה אשה זקנה ולא זוכרת

האם יש אפשרות לשים כסף בצד ולהשתמש בזה האם זה נקרא הפקר מה הדין של זה כי אני רוצה להשתמש בזה ואם לא זה סתם יתגלגל כאן

תודה רבה על מסירותכם לכלל בחסד של אמת

תשובה:

שלום וברכה,

מציאה שנמצאה בדירה שכורה תולים שייך לשוכר האחרון. ואם האחרון טוען בוודאות שלא שייך לו, אם אין בזה סימן יכול השוכר האחרון להחזיק לעצמו. ואם יש בזה סימן צריך להכריז, אא"כ העלה חלודה שאינו חייב להכריז.

ולפי זה עולה במקרה שלך אם השוכר האחרון אומר שאינו שלו ואין סימן על הבגדים, אתה יכול לקחת לעצמך.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רס סעיף ג ובנתיבות ס"ק ז. ואלו דברי השולחן ערוך [חושן משפט הלכות אבידה ומציאה סימן רס סעיף ג]: בד"א שמחציו ולפנים של בעל הבית, כשהוא טוען שהוא שלו, או שהיה יורש שאנו טוענין לו שמא של אביו היה. אבל אם הודה שהם מציאה, הרי היא של מוצאה. לפיכך אם היה משכיר לאחרים, הרי הם של שוכר האחרון. ואם השכירו לשלשה עובדי כוכבים כאחת, הרי עשאו פונדק וכל הנמצא בו, אפילו בתוך הבית, הרי הוא של מוצאו, מפני שאין אחד יכול לטעון שהם שלו או שהוא טמן, שהרי עשאו פונדק.