מכירת מוצרים באינטרנט בתקופת חג המולד

שאלה:

שלום וברכה, למי שיש חנות באיביי אמזון וכד' התקופה של סוף שנה אזרחית יש הרבה מכירות של מוצרים לקריסמס, הבנתי משאלות קודמות באתר, שמותר בזה"ז למכור להם מוצרים שקשורים, רציתי לוודא יותר בפירוט על מה מדובר: ברור לי שלא דברי ע"ז חלילה אך למשל מוצרים לעיצוב הבית ו בגדים עם קישוטים שקשורים לזה בצבעים שלהם וכד' או עם שם החג עליהם מותר? לא כ"כ ברור לי הגבול… ושאלה נוספת- כדי שהקונים ימצאו את המוצרים האם מותר להוסיף את המילים בכותרת של המוצר "for chrismas" וכד'? במידה ולא,, יש כאלה שכותבים xmass שהוא בשינוי מהשם המקורי (יש פשוט כאלה שכך כותבים) האם אז מותר? ובכל ענין זה האם יש ענין להימנע גם אם מותר? תודה רבה!

תשובה:

ככל שזה רק מוצרי קישוט מותר למכור, אבל אין לכתוב שזה מיועד לחג המולד אלא שזה לכבוד השנה החדשה.