לימוד וידיאו / עריכת וידיאו בחול המועד

שאלה:

שלום הרב
האם שאני מלמד מישהו משהו למשל עריכת וידאו אני צריך לדעת מה היא מטרתו ולשם מה הוא השתמש?
יש בעיה לערוך וידאו בחול המועד?
כתבת שיש בעיה להיכנס ליוטיוב בגלל פריצות וכדומה, מה עלי לעשות כאשר בעריכת וידאו אני רוצה לשים שיר או "אפקטים" או ללמוד מסרטוני הסבר.
מהיכן עלי לראות הסבר לדוגמא?

תשובה:

שלום וברכה

אין לך צורך לברר מה הוא עושה עם מה שהוא לומד, זו בחירה שלו ובוידיאו ניתן לעשות דברים כשרים וטובים.

אין לערוך וידיאו בחול המועד כיון שזה דורש מומחיות וזה מעשה אומן שאפילו לצורך המועד אסור.

לגבי הסינון והתאמתו לנדרש לך לעבודתך כדאי להתייעץ עם רבני הועדה לביצור הדת, חפש אותם באתר שלהם.

חג שמח.