חלוקת חפצי האם לאחר מותה ע"י האב

שאלה:

שלום וברכה,
אשה שנפטרה והשאירה כמה ילדים.
האב האלמן נישא בשנית. לפני נישואיו הוא חילק את חפציה של האם לילדים כפי הבנתו.
לאחר זמן מה אחד הילדים פגע באב פגיעה חמורה. ולטענת האב אילו היה יודע שכך יתנהג אליו הבן, לא היה נותן לו את החפצים.
א. האם הילדים יכולים לערער על החלוקה של האב, ולתבוע חלוקה מחדש?
הוגנת יותר? או מוסכמת על כולם?
ב. האם האב יכול לחזור בו מהחלוקה הזו?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה בעל יורש את אשתו, ולכן כל נכסי האם שייכים לאבא. והחלוקה שחילק הרי זה ממון שלו שחילק לבניו במתנה.

האחים והאב לא יכולים לערער על החלוקה. האחים לא יכולים כיון שהנכסים לא שייכים להם אלא לאב. והאבא לא יכול להתחרט מאחר ובשעת מעשה המתנה הייתה כדין ואח"כ התחדש סיבה שרוצה את המתנה במתנה, ואין אפשרות להתחרט מהמתנה שנתן.

בהצלחה.