צורת הסיבוב בנענועים

שאלה:

ראיתי הרבה אנשים בבית הכנסת שמנענעים את המינים, עושים מזרח,ופונים ימינה לצפון ושוב ימינה למערב, ובמקום לפנות ימינה לדרום מסתובבים שמאלה לדרום, יש לזה מקור? (כי ראיתי הרבה נוהגים כך ואינני מבין למה לא להסתובב סיבוב שלם?)

תשובה:

שלום וברכה

יש שני מנהגים בנענועים: בני אשכנז עושים סיבוב שלם דרך ימין, מזרח דרום מערב צפון מעלה מטה, בני ספרד וקהילות החסידים עושים על פי האר"י דרום צפון מזרח  מעלה מטה מערב.