נחלקה התיומת בשאר ימי החג

שאלה:

שלום לרבנים ראיתי בהלכה שכתוב שדבר הראוי לקבל טומאה מדרבנן אין מסככין בו ולא הבנתי מה הגדר ההלכתי של זה אשמח לביאור? 2 עם נחלק התיומת זה פוסל גם בשאר ימים? 3 אדם שיש לו גגון בסוכה שניסגר באופן אוטומאטי עם מרגיש טיפות גשם ונפתח שמרגיש קרני שמש האם מותר בשבת?
תודה רבה וסליחה על הטירחה

תשובה:

יש הרבה דברים שמקבלים טומאה מדרבנן, כמו פשוטי כלי עץ ופשוטי כלי עור.

נחלקה התיומת לדעת המגן אברהם תרמה ו' זה פסול של חסר וכשר בשאר ימים, ורעק"א דרוש וחידוש מכתבים בסוף חלק א ועוד חולקים וסוברים שזה פסול של לקיחה תמה הנוהג כל החג, אבל אגב מדובר במציאות נדירה יחסית.

אין כל בעיה בשבת, הגשם גורם לא האדם.