השואה

שאלה:

בזמן יונה הנביא ה' אמר לו שכמו שהוא חס על הקיקיון שבן לילה צמח אז קל וחומר על נינווה שיש בה הרבה אנשים. אז איך הייתה שואה? שמה נהרגו יותר אנשים

תשובה:

אינני יודעים חשבונות שמים, אבל אין ספק שבורא עולם הוא ארך אפיים, וחיכה הרבה מאוד שנחזור בתשובה ולא יצטרך להביא עלינו את השואה, ואנחנו במקום לחזור בתשובה, נסחפנו אחרי ההשכלה החילוניות הציונות הקומוניזם עד שהיה חשש שעם ישראל ישכח את התורה הקדושה לגמרי, וכאן באה השואה האיומה.

שנדע רק טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הרב מזכיר שאיננו יודעים חשבונות שמים, כדאי לציין לדעתו של הרבי מלובביץ' שיש גזירות כאלו שלא באות בגלל חטאים אלא "שתוק – כך עלה במחשבה לפני". וכך השואה שאינה עונש על חטאים, כי אפילו השטן לא יכול להמציא עונש נורא כזה, אלא דבר לא מוסבר שרק הבורא יודע מהו. (עיין שיחת פרשת ויחי תשנ"א – https://beta.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=15968&st=&pgnum=136&hilite=)

  2. שמעתי שרבנים התריאו לפני שפרצה השואה ואמרו שזה בגלל ההתבוללות הנוראה שהייתה אז
    וגם בשואה הגרמנים חוקקו חוקי נירנברג שהם חוקים שמבדילים בין גויים ליהודים
    אם היהודי לא עושה קידוש הגוי יעשה לו הבדלה…