אתרוג שנפל עוקצו – להדביקו

שאלה:

אתרוג שנפל עוקצו בחול המועד האם יש בעיה כלשהי להדביקו לאתרוג עם סופרגלו(דבק מהיר) או באופן אחר?

תשובה:

אין כל תועלת בהדבקת העוקץ, למרות שהחסרון בשאר ימי החג הוא רק מדין נוי ואין פסול של חסר. כך הורה הגר"נ קרליץ והובא בכמה מספרי המקלטים, וכן נראה פשוט. אבל אם אתה מתביייש בחסרונו – מותר להדביק.

חג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. השאלה היתה מצד הוספת משהו שאינו מ4 המינים(בל תוסיף?) וכן מצד מלאכה במועד.המטרה בהדבקה היא לנוי ופשוט שלא נחוץ להכשר בשאר הימים

  2. אין בל תוסיף כי זה לא לשם מצוה, כמו באיגוד שמותר להשתמש במין אחר, וארין כאן מלאכה כי זה מעשה הדיוט לצורך המועד.